Οι αποστολές μας

Αποστολές

Ο σκοπός μας είναι η παροχή ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτες κοινότητες της Αφρικής. Μέσω προγραμμάτων που εστιάζουν στη διασφάλιση πρόσβασης σε ζωτικούς πόρους όπως το νερό, την τροφή αλλά και την εκπαίδευση, διαμορφώνουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις κοινότητες που υποστηρίζουμε.

Εγκατάσταση αντλιών νερού

O σύλλογος εργάζεται για την κατασκευή αντλιών νερού σε σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε καθαρό νερό για τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής. Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και προωθεί καλύτερες πρακτικές υγιεινής.

Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών

Η οργάνωση εγκαθιστά επίσης ηλιακούς συλλέκτες σε σχολεία για να δημιουργήσει μια βιώσιμη πηγή ενέργειας. Αυτό δεν ωφελεί μόνο τα σχολεία παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια, αλλά συμβάλλει και στις προσπάθειες διατήρησης του περιβάλλοντος.

Υποστήριξη της εκπαίδευσης

Η Φιλότης στηρίζει τα σχολεία παρέχοντας βασικό εκπαιδευτικό υλικό, όπως φωτοτυπικά μηχανήματα. Η βοήθεια αυτή συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και των ευκαιριών μάθησης για τους μαθητές σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Κοινοτική ανάπτυξη

Μέσω των έργων της, η Φιλότης στοχεύει να συμβάλει στη συνολική ανάπτυξη και αξιοπρέπεια των κοινοτήτων που εξυπηρετεί. Με την αντιμετώπιση βασικών αναγκών όπως το νερό, η εκπαίδευση και η ενέργεια, ο οργανισμός εργάζεται για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ενδυναμωμένης κοινωνίας.

Εθελοντική Δέσμευση

Η Φιλότης βασίζεται σε εθελοντές που αφιερώνουν ανιδιοτελώς το χρόνο και τις προσπάθειές τους για την υποστήριξη αυτών των πρωτοβουλιών. Οι εθελοντές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των έργων και στην επίτευξη θετικού αντίκτυπου στις ζωές όσων έχουν ανάγκη.